DIY

Hjælp til dine projekter

På siden her kan du finde hjælp til dine projekter. Her finder du først og fremmest vores vejledninger til at male i værkstedet, men du finder også en samling af videoer med forskellige teknikker. 

Silketryk

Med silketryk kan du trykke detaljerede motiver på din keramik. Du trykker en fin pasta (maling blandet med SilkScreen Medium) gennem en gaze, og afsætter dermed trykket.

Silketryk med farvelægning

Med denne silketryk-metode kan du farvelægge detaljerede silketrykmotiver. Du trykker først motivet med en ”skabelonpasta”. Herefter farvelægges de ønskede områder i motivet. Tilsidst trykkes motivet igen ovenpå ”skabelonpastaen”.

Afmaskering med tape

Med silketryk kan du trykke detaljerede motiver på din keramik. Du trykker en fin pasta (maling blandet med SilkScreen Medium) gennem en gaze, og afsætter dermed trykket.

Marmorering med barberskum

Du kan med denne teknik skabe marmorering på din keramik ved at blande barberskum og maling. Med en pensel ”trækker” du malingen rundt i skummet og danner marmorering. Keramikken rulles eller dyppes i blandingen.

Effekt med sprøjt og splatter

Sprøjt maling i tilfældige mønstre med en hård, tør tandbørste. I værksteder har vi to “sprøjtekabiner”. En transportabel i pap og et bord i den fjerneste ende af lokalet, så du ikke dekorerer hele bordets keramik 

Effekt med sæbebobler

Med denne teknik vil du få et boblemønster på din keramik. Med sulfo, vand og sugerør kan du puste bobler frem i malingen.

Tryk med ballon

Med denne teknik laver du aftryk med balloner, og kan få bladlignende eller cirkulære former frem på din keramik.

Tryk med gummistempler

Med gummistempler kan du trykke det samme motiv flere gange på din keramik. Du kan også trykke bogstaver og tal. Maling påføres stemplerne med en skumpind.

Afmaskering med papir

Med denne teknik kan du afmaske områder på keramikken, og dermed få skarpe/tydelige overgange mellem farver eller mellem farver og keramikkens grundfarve.

Fafla Mikroværksted i din mailboks

Tilmeld dig for at modtage supertilbud og spændende nyheder, hver måned.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.