FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Fafla har åbent hele ugen:

Mandag til fredag er der åbent fra kl. 10.00-19.00
Lørdag og søndag fra kl. 10.00-16.00 (gælder typisk også på helligdage).

JUL: Weekender i december frem til jul holder vi weekendåbent til kl. 17.00.
24. december, 25. december, 26. december, 31. december og 1. januar holder vi normalt lukket.

Der er gratis parkering på Værftsvej ved Junckers. Herfra tager det 5-7 minutter til fods over broen ved stationen at komme til Fafla. Herudover er der betalingsparkering ved teaterbygningen i den sydlige ende af Strædet eller i parkeringshuset ved stationen. Indkørsel til P-hus sker via lyssignal fra Ivar Huitfeldts vej ved stationen. Parkering koster begge steder kr. 8.00 i timen. Første time i P-hus er gratis. Parkering søndagen gratis. Du kan se alle Køges parkeringsmuligheder hos Køge kommune.

Du betaler for det du maler. Prisen dækker maling i værkstedet, hjælp undervejs, farver, ekstra glasering og brænding. Du kan se de fleste af vores varer i Faflas Mikromarked. Vi har enkelte ting til under 150 kroner, men ellers er det her priserne starter. Du kan fx få forskellige figurer, små skåle og krus til omkring 150 kroner. Mange varer ligger mellem 150 og 300 kroner, men du kan også finde større eller mere komplicerede ting, der er dyrere.

Ja, du må gerne have en hjælper med, som ikke maler. Husk bare at booke bord til alle, der kommer med. Du betaler ikke for pladsen. Kun for det, der males.

Vi sætter altid 2 timer af. Hvis vi ikke har fuldt booket, kan du som regel blive siddende længere. Hvis du ikke når at blive færdig, har du også mulighed for at gemme keramikken og komme igen. Bare der ikke går for lang tid og du forsøger at undgå vores mest travle perioder, når du kommer igen.

Det er en god ide, hvis du vil være sikker på en plads. Der er som regel plads i hverdagen, men i weekender og ferier kan der være fuldt booket. Book på hjemmesiden, i værkstedet – eller via telefon.

Ja. Du kan spise af tallerknerne og drikke kaffe og te af dine fantastiske krus. Vi bruger vores egne krus i værkstedet til te og kaffe. De bliver vasket i opvaskemaskinen hver dag. Husk bare på, at keramik er lidt skrøbeligt. Sæt det forsigtigt i vaskemaskinen. Keramik skal behandles med kærlighed. 

Vi har byens lækreste kakao med flødeskum og skumfiduser! Derudover har vi et bredt udvalg af kaffe, brygget på maskinen af hele bønner Køge Kaffe fra Kaffekrukken. Vi har selvfølgelig også te og chai og forskellige saft og sodavand. Vi har lidt slik, chips og barer, men ikke egentlig mad. Vi serverer en fantastisk kagetapas, fx til fødselsdage og polterabend, men den skal bestilles i forvejen. Du er velkommen at tage lidt let med, så ingen sulter undervejs, bare det ikke er alt for fedtet. Det kan nemlig drille glasuren.

Desværre. Vi brænder kun vores eget ler. Så ved vi præcis, hvordan det skal brænde og risikerer ikke, at det sprænger i ovnen. Det ville ikke bare ødelægge din keramik, men også andre ting, der er i ovnen.

Hvis du bor langt fra Køge, kan vi sende den færdige keramik hjem. Det koster som minimum kr. 100.00, men afhængig af mængde og afstand, kan det blive dyrere. Vi pakker så godt vi kan, men kan ikke tage ansvar for rejsen.