Keramik og fisk

  • Målgruppe: 3. – 5. klasse
  • Tid: 2 – 2,5 timer i værkstedet, fra kl. 10-12/12.30 (evt. med tid til at spise medbragt frokost)
  • Tema: Vi maler med glasurfarver på keramik, der efterfølgende brændes i værkstedet
  • Sted: Fafla Mikroværksted, Rådhusstræde 3c (Strædet), 4600 Køge
  • Pris: 100 kr. pr. elev, ekskl. moms.

I dette forløb arbejder vi med dekoration af det brændte keramik. Vi henter ideen om leg med størrelser i det kendte og klassiske Musselmalede stel fra 1775 og det nyere Blå Mega, og arbejder videre med vores egne figurer. Vi bruger fisk som tema for motivet, og der vil være mulighed for at nærstudere rigtige fisk i værkstedet.

Vi gennemgår processen bag malet keramik og de glasurer og redskaber, som anvendes. Alle elever får udleveret et krus, og har adgang til værkstedets redskaber og materialer. Efter forløbet glaserer værkstedet krusene inden de brændes. Herefter kan de afhentes eller leveres til skolen.

Forløbet dækker kompetencemål knyttet til faget Billedkunst. Eleverne kommer til at arbejde med kruset som billedflade, og de oplever glasurfarvernes karakter og forvandling, når værkerne er brændt.

Vi overholder gældende corona restriktioner, og har indrettet værkstedet med god plads. Eleverne kommer til at sidde ved 4 personers borde, og det vil derfor være en god idé at planlægge grupper på max 4 personer i klassen inden besøget (vi har 12 borde til vores rådighed). 

Der vil være mulighed for at spise madpakke. Aftal dette ved booking.

Vi regner med, at eleverne har en lærer med, men Fafla vil sørge for fagligt oplæg, demonstrere teknikker, hjælpe og vejlede i værkstedet. 

Vi glæder os til at se jer – send gerne ønsker til tidspunkter til frida@fafla.dk.